VAN / İPEKYOLU - T.O.B.B. Ortaokulu

Nis

2 Nisan Van'ın Kurtuluş günü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.Müzik öğretmenimiz Çağlar Ceberut ve folklor öğretmenimiz Şükran Kaya'nın çalışmaları neticesinde öğrencilerimiz gösteri yaptılar.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimize hem kitap okumayı sevdirmek hem de yazarlarla tanışmasını sağlayıp kitap imzalatmak amacıyla Atatürk Sanat Galerisine gezi düzenledik.Gezi sonunda öğrencilerimize kitap hediye edildi.Katkılarından dolayı Valimiz Sayın Ozan Balcı'ya ve İpekyolu Belediyesine teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında deprem bölgesinde yaşadığımız gerçeğinden hareketle deprem ve diğer afetler konusunda öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla saat 10.00 da tüm yurtta eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbıkatı yapıldı.Önce öğrencilere  "okulum depreme hazır tatbikat filmi" izletildi.Daha sonra okul zilinin çalmasıyla beraber çök-kapan-tutun pozisyonuna geçildi.2.zilin çalmasının ardından öğrenciler tahliye edilerek okulun toplanma alanında toplanıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında 7-22 Ekim Kodlama Haftasında (CodeWeek) önce Kodlabüyü daha sonra GoogleDoodle ile öğrencilerimizi kodlamayla tanıştırmak ve öğrencilerin blok tabanlı kodlamanın mantığını kavramaları amaçlanmıştır.Bu çalışmanın sonunda bilişim öğretmenimiz Elif KELEŞ  tarafından öğrencilere  kodlabüyü kodlama eğitimine katılım sertifikası verilmiştir.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılında TOBB Ortaokulumuzca düzenlemiş olduğumuz satranç yarışmasına toplam 84 öğrenci katılım göstermiştir. 84 öğrenci içinde 7/A sınıfından Harun Malit isimli öğrencimiz turnuvanın kazananı olmuştur.Öğrencimizi tebrik eder ,başarılarının daim olmasını dileriz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında okulumuz öğrencileri Berivan kültür merkezinde koro çalışması ve tiyatro gösterisi yaptılar.Öğrencileri aylardır bu gösteriye hazırlayan Müzik öğretmenimiz Çağlar Ceberut ve Türkçe öğretmenimiz Mustafa Cem Takan'a emeklerinden dolayı teşekkür eder,bu çalışmalarda görev alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

23.05.2022 tarihinde başlayan satranç turnuvası 64 öğrencinin katılımıyla 06.06.2022 tarihinde 1.nin belli olmasına dek devam etmiştir. Turnuva eleme usulü ile gerçekleşmiş olup son 4 oyuncuya kadar bu şekilde ilerlemiştir. Sona kalan 4 oyuncu birbiri ile puan usulü ile oynamış olup nihayetinde bir öğrencimiz turnuvada galip gelmiştir. Kazanan öğrencimiz ahşap satranç takımı ile ödüllendirilmiştir. Kazanan öğrencimizi tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.

May

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuzda EBA DESTEK NOKTASI açılmıştır.Öğrencilerimize ,okulumuza ve çevremize hayırlı olmasını diliyoruz.

Nis

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında şiir kategorisinde  Türkiye 2.si olan öğrencimiz Şilan GÜREL, Milli Eğitim Bakanımız tarafından İstanbul´da düzenlenen törende ödülünü aldı.(Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasını;  edebi kategoride okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Şilan GÜREL 1.olarak, Görsel Kategoride de 8/D Sınıfı öğrencisi Bedirhan UZUNAY 1.Olarak il genelinde  ödüle layık görülmüştür. Ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.HASAN TEVKE vermişlerdir. Türkiye çapında bizi temsil eden öğrencimiz Şilan GÜREL, yazdığı şiirle TÜRKİYE 2.Sİ OLMUŞTUR.)

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri Kapsamında il genelinde düzenlenen Resim Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında okulumuz 8.sınıf öğrencileri Elanur DAYAN ve Fatma KAYA,  Resim ve Şiirde  İl 1.si oldular. Ödüllerini  Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez vermişlerdir.

Nis

İstanbul Üsküdar Ünalan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu okul aile birliği üyeleri, öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri okulumuza 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Okulumuzun kardeş okulu olan Yıldırım Beyazıt Ortaokulunun değerli üyelerine Okulumuzu, Vanımızı, Bölgemizi, Kültürel ve Tarihi yerlerini tanıtma fırsatı yakaladık.